Evenementen

In het UMCG worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals uitzendingen voor kinderen, concerten en muziek aan bed.

UMCG Teevee

De vrijwilligers van UMCG TeeVee maken verschillende live televisie-uitzendingen voor en met de patiëntjes in het Beatrix Kinderziekenhuis. Daarnaast worden voorstellingen en bijzondere evenementen uitgezonden.

De kinderen die de verpleegafdeling niet af kunnen, volgen de live televisie-uitzendingen via het eigen televisiekanaal van UMCG TeeVee kanaal 32. Kinderen die erbij willen en kunnen zijn worden, al dan niet met bed of rolstoel, naar de uitzendlocatie begeleid. De presentatoren lopen op de dag van de uitzending over de afdelingen om de kinderen uit te nodigen voor de uitzending.

 

Concerten

LET OP: In verband met COVID-19 organiseren wij op dit moment geen concerten.

Elke tweede dinsdagavond van de maand organiseren wij een muziekoptreden in een van de patio’s op de begane grond. Allerlei muziekgroepen met diverse muziekgenres geven pro deo een concert voor de patiënten en bezoekers in het UMCG.

Speel jij in een ensemble, koor of muziekgezelschap en zou je hiermee pro deo een concert willen geven voor patiënten en bezoekers in het UMCG? Neem dan contact met ons op via vrijwilligersenvrienden@umcg.nl. We horen graag van je!

 

Muziek aan bed

De musici van Stichting Muziek aan Bed geven regelmatig korte optredens aan het bed van de patiënt. Dit doen zij op een heel bijzondere manier: er worden duetten gespeeld op één cello. Een heel mooie en soms ontroerende ervaring.