Aan het woord

2 november 2020Nieuws

Miranda Miedema, Medisch Pedagogische zorg afdeling M2VA: “Ik ben erg blij met de vrijwilligers bij ons op de afdeling. Ze zijn ’s ochtends actief in de speelkamer, waar ze samen met ons afleiding bieden aan de kinderen. We koken, bakken, knutselen en spelen met kinderen die dat nodig hebben. Als het erg druk is op de afdeling en er bijvoorbeeld er voorbereiding moet worden gedaan of assistentie bij het prikken gevraagd wordt dan kan ik met een gerust hart de speelkamer of het betreffende kind even aan de vrijwilliger overlaten en zelf die taak van het begeleiden van het kind op pakken. Verder zijn de vrijwilligers actief in het helpen en ondersteunen van de assist en een gezellige aanwinst voor de afdeling. Ieder met zijn eigen creatieve inbreng of ondersteunende kwaliteiten. 

Ik vind het bijzonder dat deze dames speciaal voor onze kinderen een dagdeel in de week beschikbaar zijn om te ondersteunen en te helpen waar nodig. Ze zijn erg flexibel in de taken die van hun gevraagd worden en zien elke week andere kinderen. Zelf vind ik het fijn dat de groep al een langere tijd stabiel is. Zo zie ik al jaren op mijn werkdagen de vaste vrijwilliger en zo leer je ook hun kwaliteiten kennen en ben je erg op elkaar ingespeeld. Nu we ze door de corona lang niet gezien hebben zijn we ze gaan missen. Ze zorgen voor extra activiteiten met de kinderen waar ik zelf dan niet aan toe kom of een creatieve uitspatting die ik zelf niet bedacht had. Ze zijn de extra paar handen die je zelf soms even mist.”