Aan het woord

14 januari 2021Nieuws

Harry: “De meerwaarde voor mij is dat je iets kunt betekenen voor de patiënt en familie. Zij komen hier op de Stee om te wachten voor een opname, een bestraling, chemo en of een gesprek met de arts. De gesprekken en/of uitslagen kunnen soms best confronterend zijn. Je voorziet de patiënten van een kop thee/koffie en maak een praatje met hun. Dit kan per persoon verschillend zijn. De één wil graag met je in gesprek en een ander niet. Dat moet je kunnen aanvoelen.
Wat het mij oplevert is een stuk voldoening. Het kost je energie, maar je krijgt ook veel terug. Dankbaar om iets voor een ander te kunnen betekenen. Daarnaast ben ik groepscoördinator wat inhoud dat je maandelijks een rooster maakt voor de vrijwilligers, Bij kennismakingsgesprekken aanwezig. Nieuwe vrijwilligers wegwijs maken in hun nieuwe werkomgeving. Verder een luisterend oor bieden en betrokken zijn met de vrijwilligers op de afdeling.
“Net dat beetje meer” is voor mij je dienstbaar maken en klaar staan voor de patiënten en begeleiders. “