Birgit, bestuurslid Vrijwilligers & Vrienden UMCG

Wat is voor jou de meerwaarde van inzet vrijwilligers in het UMCG?

Een bezoek aan het ziekenhuis is altijd spannend, zowel voor de patiënt als ook het bezoek. De mensen die er werken zijn drukbezette professionals. Uit het nieuws weten we dat zij veel werk dienen te verrichten in korte tijd en daarom slechts zeer beperkt tijd vrij kunnen maken voor sociale interactie met patiënten en bezoekers. Hoe fantastisch is het dan om te kunnen beschikken over een heel leger van vrijwilligers die niets liever doen dan zich dienstbaar opstellen om iedereen die dat nodig heeft extra aandacht en begeleiding te geven en daarnaast ook nog eens inhoudelijk waardevol werk verrichten zoals het vervoeren van patiënten!

Wat maakt voor jou bijzonder/speciaal om lid te zijn van het bestuur van Vrijwilligers & Vrienden UMCG?

Naast een volledige baan nog vrijwilligerswerk doen is een hele toer. Doneren van geld is dan al gauw een manier om toch je betrokkenheid bij diverse goede doelen te kunnen tonen. Lid worden van een bestuur is net dat stapje meer en het geeft veel voldoening om je professionele capaciteiten in te zetten voor een goed doel en een geweldige club mensen: de vrijwilligers en medewerkers van de stichting die het allemaal mogelijk maken.

Wat is voor jou “ net dat beetje meer”?

De vrijwilligers zijn echte vrienden van het UMCG. Zij maken het verblijf voor alle bezoekers en patiënten in veel opzichten prettiger, ondersteund door de prachtige projecten zoals “Muziek aan bed” en andere voorzieningen bijvoorbeeld computerspellen of een “tovertafel” in wachtkamers om het wachten te veraangenamen. Ook deze voorzieningen kan de stichting verzorgen met behulp van de inzet en donaties van vrienden van het UMCG. Ik vind het geweldig daar  mijn steentje aan te kunnen bijdragen.