Aan het woord

7 juni 2021Nieuws

Yvonne, vrijwilliger Roomservice Obstetrie & Gynaecologie:

“De meerwaarde voor mij persoonlijk van het vrijwilligerswerk is, dat ik nu het gevoel heb dat ik nuttig bezig ben en dat ik gewaardeerd word door patiënten en medewerkers van de afdeling. Omdat het een pilot is voor de afdeling Obstetrie is het nog een beetje aftasten van alle kanten, maar er wordt goed naar ons geluisterd en iedereen staat open voor ideeën. Dat voelt goed.

Het vrijwilligerswerk levert mij een voldaan gevoel op. Als ik naar huis ga kijk ik terug op een dankbare ochtend. Ik hoop dan dat de kraamvrouwen en zwangere dames iets hebben aan mijn ervaring als moeder en oma. Gevoelens delen, opbeurende praatjes houden en het geluk delen. Alles moet kunnen!

“Net dat beetje meer” is voor mij dat ik elke keer iets kan betekenen voor de kraamvrouwen en zwangere dames. Een luisterend oor, een extra praatje, een koekje, een vervoertje naar de neonatologie. Dat beetje extra geven waar het overige personeel geen tijd voor heeft. Er zijn als er gelachen wordt en ook als er een traantje wordt gelaten.“