Joan, vrijwilliger gastheer in de centrale hal:

“Voor mij ligt de meerwaarde in het compleet nieuw zijn van dit werk. Met mijn achtergrond als directeur / leerkracht heb ik bewust een baan gezocht die daar niets mee te maken heeft. Het omgaan met mensen is voor mij een prima vervolg op mijn ervaringen. Voor heel veel mensen kan ik van waarde zijn, mensen waarderen je inzet ook erg en zeggen dat ook vaak. De bijna dagelijkse rondgang van begeleiders langs de gastheren en -dames geeft aan dat ook van bovenaf waardering is en wordt uitgesproken. Samenwerken met steeds weer andere collega’s vind ik heel gezellig. Iedereen neemt zijn of haar eigen achtergrond mee en dat maakt het ook weer leuk om hun verhalen te horen.


Wat levert het op? Naast een vergoeding voor reiskosten levert het voor mij op dat ik een goede invulling heb gevonden van mijn vrije tijd die ik heb gekregen na mijn pensioen. Waarderen van iemands inzet voelt altijd goed en dat gebeurt voldoende. Naast mijn werk in het Zonnehuis in Zuidhorn als medewerker restaurant en voorzitterschap van de Zonnebloem afdeling Zuidhorn / Grootegast heb ik meer dan genoeg reden om me niet te vervelen.


Voor mij zit “net dat beetje meer” in de oprechte interesse vanuit collega’s en leidinggevende. Ook is men geïnteresseerd in aandachtspunten die mijn collega’s en ik aangeven uit de praktijk en wordt daar ook vaak actie op ondernomen. Je hebt het gevoel echt bij het UMCG te horen.”