Burgemeester Schuiling van Groningen ambassadeur Vrijwilligers & Vrienden UMCG

10 februari 2022Nieuws

Burgemeester Koen Schuiling van Groningen is ambassadeur geworden van Vrijwilligers & Vrienden UMCG. Vrijwilligers & Vrienden UMCG is bijzonder verheugd en vereerd dat burgemeester Schuiling zich als ambassadeur aan hen heeft verbonden.

Met dit ambassadeurschap zet Koen Schuiling zich in om de visie van Vrijwilligers & Vrienden UMCG uit te dragen. Zij kunnen patiënten en bezoekers ondersteunen, hen wegwijs maken, afleiding  bieden of met financiële middelen hun verblijf in het UMCG veraangenamen. Daaraan dragen Vrijwilligers & Vrienden UMCG bij met “net dat beetje meer”.

Burgemeester Schuiling: ‘Afgelopen weken is het UMCG veel in het nieuws geweest door de voorgenomen sluiting van het kinderhartcentrum. Een slecht plan als je het mij vraagt en gelukkig zijn er veel mensen uit onze regio die zich daar inmiddels ook over hebben uitgesproken. Wat mij daarbij opvalt is de grote waardering die veel mensen daarmee uitspreken voor een ziekenhuis als het UMCG. Dezelfde waardering tonen de vrijwilligers en vrienden die actief zijn in het ziekenhuis. Zij zijn van grootse meerwaarde om het bezoek of verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. De wetenschap dat je niet alleen kunt rekenen op de deskundigheid van de artsen en verplegend personeel, maar dat er mensen zijn die gaan voor ‘net dat stapje meer’, is enorm belangrijk. En dat werk ondersteun ik graag van harte door ambassadeur te zijn voor deze stichting.’