Aan het woord

7 april 2022Nieuws

Greetje, vrijwilliger verpleegafdeling C4:

“De meerwaarde van vrijwilligerswerk in het UMCG is voor mij de voldoening om na mijn werkzame leven iets te kunnen betekenen voor anderen. Ik had vroeger een PR-functie en ik vind het leerzaam en boeiend om in een totaal andere wereld als een ziekenhuis het reilen en zeilen op een verpleegafdeling van zo nabij te ervaren. Iedere keer nadat ik op een ochtend op C4 ernstig zieke patiënten heb meegemaakt, voel ik me bevoorrecht dat ik gezond ben en zo weer op de fiets kan stappen. 

Het vrijwilligerswerk op C4 levert mij voldoening en structuur op. Je maakt deel uit van een groep vrijwilligers en je ontmoet collega’s en patiënten. 

Door de werkdruk heeft de verpleging niet altijd gelegenheid om een praatje met de mensen te maken. Als vrijwilliger kun je in alle rust aan een bed gaan zitten, een gesprekje beginnen, aandacht geven en dan is het fijn om te merken dat het de patiënt goed doet.”