Hartcatheterisatie krijgt VR-bril

31 mei 2022Nieuws

Vrijwilligers & Vrienden UMCG schenkt VR brillen aan de afdeling @hartcatheterisatie_umcg

Op de Hartkatheterisatie ondergaan patiënten vaak een langdurige ingreep welke niet onder sedatie of narcose plaats vindt. Nu kunnen we door middel van het aanbieden van een VR bril het comfort van de patiënt vergroten en de stress verminderen. Deze waardevolle aanschaf is mogelijk gemaakt door Vrijwilligers & Vrienden UMCG.

Reality-brillen (VR) werken effectief bij stressvermindering en pijnverlichting. Wanneer je er een op zet, kom je in een digitale wereld terecht. Lichamelijk blijf je waar je al was. In de virtuele wereld kun je een spel spelen of een simulatievideo kijken en hier bijvoorbeeld in rondlopen. Dit werkt afleidend en pijn bestrijdend wanneer je in de behandelstoel zit of een ziekenhuisbed ligt.

Noud Middendorf, medewerker acute interventie cardiologie die samen met collega Bianca Braun dit project ondersteunt, krijgt het eerste exemplaar van Vrijwilligers & Vrienden UMCG.