Net dat beetje meer

Net dat beetje meer

Net dat beetje meer

Net dat beetje meer

Steun ons / help mee

Word donateur

Vrijwilligers & Vrienden UMCG geeft met hart en handen om het welbevinden van kleine en grote patiënten. Dit doen we o.a. door het geven van extra aandacht, ondersteuning en afleiding tijdens het verblijf in het UMCG. Om dit te kunnen realiseren hebben wij u uw steun hard nodig.

In afstemming met het UMCG hebben wij een wensenlijstje op het gebied van “net dat beetje meer” voor de patiënten. Voor ons wensenlijstje kunt u kijken onder het kopje actuele projecten.

Periodiek schenken als vaste donateur

Wilt u vaste donateur worden van Vrijwilligers & Vrienden UMCG? Met een vaste bijdrage of een periodieke schenking verbindt u zich voor langere tijd aan Stichting Vrijwilligers & Vrienden UMCG. Dat heeft niet alleen voordelen voor ons, maar ook voor u. Wij zijn verzekerd van uw steun voor een langere periode en u profiteert van een belastingvoordeel, want een periodieke schenking is volledig aftrekbaar. Daardoor kunt u zelfs extra doneren, zonder dat u meer betaalt! Klik hier om aan te melden. Uw gegevens worden gedeeld met Vrijwilligers & Vrienden UMCG en worden niet verstrekt aan derden. 

 

Eenmalig donatie/gift

Wilt u Vrijwilligers & Vrienden UMCG steunen met een eenmalige financiële bijdrage? Dat kan en daar zijn we heel blij mee! U kunt een donatie doen via ons doneerformulier. Of u kunt uw gift overmaken naar IBAN NL32 INGB 0682 324604 t.n.v. de Stichting Vrijwilligers & Vrienden UMCG, o.v.v. “eenmalige donatie”. Wilt u liever een machtigingskaart ontvangen neem dan contact met ons op via vrijwilligersenvrienden@umcg.nl of (050) 361 35 57.

Of doneer via iDeal

 

Hulp nodig?

Voor vragen over een schenking kunt u contact met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u graag: vrijwilligersenvrienden@umcg.nl.

Wilt u liever telefonisch contact over een eventuele gift of meer informatie? Bel ons tussen 08:30-16:00 uur op (050) 361 35 57.

Actuele projecten

Wilt u het UMCG steunen door middel van een donatie aan een van onze projecten? Hieronder staan de projecten waar me op dit moment mee bezig zijn en uw hulp altijd kunnen gebruiken!
Muziek aan bed

Muziek aan bed

De musici van Stichting Muziek aan Bed geven regelmatig korte optredens aan het bed van de patiënt. Dit doen zij op een heel bijzondere manier: er worden duetten gespeeld op één cello. Een heel mooie en soms ontroerende ervaring. Met uw gift zorgt u voor troost en...

Lees meer
Patiëntenbibliotheek UMCG

Patiëntenbibliotheek UMCG

Onze bibliotheekvrijwilligers gaan langs de patienten met de boekenkarren voor het uitlenen van boeken, tijdschriften en kranten.  Met uw donatie of sponsoring geeft u blijheid en ontspanning. Helpt u mee om de patienten dit te kunnen blijven bieden? Doneer via iDeal

Lees meer
Fonds Familie in de Buurt

Fonds Familie in de Buurt

Soms woont de familie van een patiënt erg ver van het ziekenhuis vandaan. Op verzoek van medisch maatschappelijk werk van het UMCG helpen we aangewezen families met financiële ondersteuning voor de verblijfskosten. Met uw donatie zorgt u ervoor dat de familie zich in...

Lees meer
Kunstbloemen voor afdeling

Kunstbloemen voor afdeling

Bloemen maken de wereld mooier en een beetje lichter. Ook in het UMCG zouden we graag op iedere balie van een afdeling of poli een prachtig duurzaam kunstboeket zien stralen.Door uw donatie zorgen wij dat dit mogelijk wordt gemaakt. Doneer via iDeal

Lees meer
Extraatjes voor onze vrijwilligers

Extraatjes voor onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn lief, betrokken, en onbetaalbaar. We zijn zo blij met ze! Regelmatig zetten we ze in het zonnetje op bijzondere dagen met een bloemetje of kaartje. Met uw donatie zorgt u er voor dat ze nog meer stralen. Doneer via iDeal

Lees meer
Inrichting verblijfsruimtes

Inrichting verblijfsruimtes

Regelmatig helpen we afdelingen en poli’s met een financiële bijdrage voor het patiëntvriendelijk inrichten van een wacht- of verblijfsruimte. Met uw donatie zorgt u er voor dat wachten iets aangenamer is. De Stee Patiënten met een vorm van kanker krijgen soms...

Lees meer
UMCG Evenementen

UMCG Evenementen

Maandelijks organiseren wij lunchconcerten en evenementen zoals de bingo voor de kinderen van het Beatrix Kinderziekenhuis.Helpt u ons met het organiseren van afleiding en ontspanning voor “net dat beetje meer”?  Doneer via iDeal

Lees meer

Schenken met belastingvoordeel

Wilt u Vrijwilligers & Vrienden UMCG gaan steunen of uw bijdrage verhogen? Dan is een periodieke schenking misschien iets voor u! Met een schenking krijgt u aan het eind van het jaar een deel van uw gift weer terug van de belastingdienst. U betaalt dus minder dan u schenkt!

Met een schenkingsovereenkomst kunt u alle giften aftrekken van de belasting.
U krijgt belastingvoordeel als uw schenkingen of giften tezamen meer zijn dan € 60,- en minimaal 1% en maximaal 10% bedragen van uw belastbaar inkomen. Alles wat daarbuiten valt, kan niet van de belasting worden afgetrokken. Tenzij u uw schenking vastlegt in een schenkingsovereenkomst.

 

Met een schenkingsovereenkomst kunt u alle giften aftrekken van de belasting

Met een schenkingsovereenkomst kunt u al uw giften aftrekken van de belasting. Er moet dan wel eerst een schriftelijke overeenkomst zijn opgemaakt tussen u en Vrijwilligers & Vrienden UMCG. Dit kan sinds 1 januari 2014 via een schenkingsovereenkomst, zonder tussenkomst van de notaris. Uw gift moet dan wel een looptijd hebben van minimaal 5 jaar. Aan deze schenkingsovereenkomst zijn geen kosten verbonden.

De voordelen op een rij:

  • Uw donatie is volledig aftrekbaar
  • De belastingdienst betaalt een aanzienlijk deel van uw schenking
  • Vrijwilligers & Vrienden UMCG is voor minimaal 5 jaar verzekerd van uw steun
  • Vrijwilligers & Vrienden UMCG hoeft geen schenkbelasting te betalen dus uw gehele gift komt ten goed van Vrijwilligers & Vrienden UMCG

 

Periodiek schenken eenvoudig te regelen in drie stappen

Het is heel eenvoudig een periodieke schenking in orde te laten maken. Wij helpen u graag.

  1. Download hier de schenkingsovereenkomst, vul deze in en onderteken die overeenkomst. Onze voorkeur gaat uit naar betaling per machtiging, dan hebben zowel u als wij er geen omkijken meer naar. De machtiging eindigt na de afgesproken periode.
  2. Stuur het formulier naar: Vrijwilligers & Vrienden UMCG, Huispostcode XA 54 , Antwoordnummer 299, 9700VB Groningen
  3. Vrijwilligers & Vrienden UMCG ondertekent en nummert de overeenkomst en stuurt u een kopie van het ondertekende exemplaar, voorzien van een transactienummer, retour.

Hiermee kunt u bij uw belastingaangifte het volledige bedrag van uw schenking aftrekken.
Heeft u vragen over schenken met belastingvoordeel? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (050) 361 35 57 of vrijwilligersenvrienden@umcg.nl.

Voor u is een schenkingsovereenkomst een makkelijke manier om op een voordelige manier Vrijwilligers & Vrienden UMCG te steunen. Voor Vrijwilligers & Vrienden UMCG betekent uw periodieke schenking de financiële zekerheid die we nodig hebben om ook de komende jaren de patiënten in het UMCG extra aandacht en ondersteuning te kunnen bieden.

 

Rekenvoorbeeld belastingvoordeel

Stel u heeft een jaarinkomen van € 35.000,- en doneert elk jaar € 100,00 aan Vrijwilligers & Vrienden UMCG. Dan zit u in belastingschijf 3 van 40,4%. Met een periodieke schenkingsovereenkomst kunt u uw bijdrage verhogen tot € 168,- zonder dat het u extra kost. U kunt Vrijwilligers & Vrienden UMCG meer steunen zonder dat het u meer kost. Het belastingvoordeel is afhankelijk van leeftijd en inkomen.

Reken met behulp van de schenkcalculator uit welk voordeel u kunt behalen.

 

ANBI

Vrijwilligers & Vrienden UMCG is volgens de Belastingdienst een ‘algemeen nut beogende instelling’. Dit betekent dat uw gift aan Vrijwilligers & Vrienden UMCG aftrekbaar is van uw inkomstenbelasting. Ook betekent dit dat Vrijwilligers & Vrienden UMCG geen belasting hoeft te betalen over uw nalatenschappen of schenkingen.

Uw geld wordt dus helemaal gebruikt om ons werk te steunen. Bovendien kunt u als donateur zelf uw gift aan Vrijwilligers & Vrienden UMCG aftrekken van de inkomstenbelasting.

Ons RSIN/fiscaalnummer in het ANBI-register is: 8003.17.191

 

Meer weten?

Voor vragen over een periodieke schenking kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u graag. Wij zijn bereikbaar via (050) 361 35 57, of stuur een e-mail vrijwilligersenvrienden@umcg.nl.

 

Nalaten aan Vrijwilligers & Vrienden UMCG

Vrijwilligers & Vrienden UMCG is de interne vrijwilligersorganisatie van het UMCG die met hart en handen geeft om het welbevinden van de patiënten. Dit doen we o.a. door het geven van extra aandacht en ondersteuning tijdens het verblijf in het ziekenhuis. Samen met u willen wij het UMCG een plek maken waar patiënten en familie zich gezien en gesteund voelen.

U steunt ons misschien al. Daar zijn we u heel dankbaar voor! U kunt ons blijven steunen door Vrijwilligers & Vrienden UMCG op te nemen in uw testament. Een bijzondere manier om iets moois na te laten. Ook hoeft u over het deel dat u aan Vrijwilligers & Vrienden UMCG schenkt geen belasting te betalen.

 

Hoe regelt u het

Door uw wensen vast te leggen in uw testament houdt u zelf in de hand hoe uw nalatenschap verdeeld wordt. Het kan u ook een rustig gevoel geven te weten dat het geregeld is. U kunt op verschillende manieren nalaten aan Vrijwilligers & Vrienden UMCG:

  • Legaat: U laat dan een vast bedrag, bepaalde goederen of een percentage van uw nalatenschap na.
  • Mede-erfgenaam: U kunt in uw testament meerdere erfgenamen benoemen. Naast uw familieleden bijvoorbeeld ook vrienden en goede doelen. Dit zijn dan allemaal mede-erfgenamen. U kunt per mede-erfgenaam laten vastleggen welk percentage van de nalatenschap iedereen ontvangt.
  • Erfgenaam: Het is ook mogelijk om Vrijwilligers & Vrienden UMCG te benoemen tot uw enige erfgenaam. Daarnaast kun u dan natuurlijk legaten vastleggen voor dierbaren en andere goede doelen. Dit regelt u allemaal bij de notaris.

 

Gegevens voor notaris

Uw notaris heeft de volgende gegevens nodig voor het opnemen van Vrijwilligers & Vrienden UMCG in uw testament:

Vrijwilligers & Vrienden van het UMCG, gevestigd te Groningen, postadres: Postbus 30.001, 9700 RB Groningen, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, onder dossiernummer: 41011776

 

Meer weten?

Wilt u weten wat u allemaal moet regelen? Hebt u vragen over de mogelijkheden bij Vrijwilligers & Vrienden UMCG of over de notaris? Neem dan contact met ons op via vrijwilligersenvrienden@umcg.nl of via (050) 3613557.

Samen geven we de patiënten in het UMCG met hart en handen net dat beetje meer.

 

Vrijwilligers & Vrienden UMCG
Huispostcode XA54
Postbus 30001
9700 RB Groningen

IBAN NL32 INGB 0682 324604
Tel: 050 – 361 3557
Email: vrijwilligersenvrienden@umcg.nl
KvK-nummer: 41011776